ommig
omsmycken
mohippa
kurser
kopa
kontakt
facebookBildgalleri långt evenemang

Alla hjälps åt att tillsammans göra ett smycke i silver som bruden/brudgummen får.
Det kan bli ett arm- eller halssmycke som alla gör varsin berlock eller varsitt segment till. Bruden/brudgummen kan välja att göra en berlock till samma smycke eller göra något annat eget, t ex en ring eller ett par örhängen. Alla får alltså prova på silverhantverket.

Efter välkomstord och att jag presenterat eventet tar vi en liten stund till att komma på plats. Det är ju en överraskning för er brud/brudgum som nu plötsligt ska ta fram sin kreativa ådra. Men det brukar gå utmärkt bra. Ni får brainstorma lite tillsammans för att bestämma vad ni ska göra och hur, och om det behövs hjälper jag till med idéer. På plats finns också en pärm med inspirationsbilder.

Efter en stund kan själva tillverkningen av smycket börja, ofta med att man skissar lite och kanske ritar en mall på papper. Beroende på hur många ni är kan det vara så att ni får turas om på de särskilda arbetsplatser jag gjort i ordning för silversmidet. Om det blir lite väntetid kan man under tiden göra smycken till sig själv av alla pärlor, trådar och smyckedelar jag erbjuder. På det sättet får både er brud/brudgum och ni vänner något med er hem från eventet.

Ni får prova på flera moment som att såga, fila, hamra, stämpla, forma, samt slipa och polera. Någon lödning brukar det också bli. Namn, datum, symboler och mönster kan stämplas in. Jag visar alla handgrepp och hjälper till när det behövs, men de allra flesta klarar själva att göra alla moment när de har sett hur det går till. Undantaget är lödning som kräver en hel del träning, men det hjälper jag till med.

Febril aktivitet brukar uppstå när alla tillsammans hantverkar, fikar och umgås. Roligt och intensivt på samma gång, och lite bråttom för att hinna få smyckena klara i tid.

Mot slutet är det spännande att sätta samman berlockerna och se det färdiga resultatet. Det brukar bli en överraskning att man helt utan förkunskaper i silversmide tillsammans lyckats få färdigt ett riktigt silversmycke på så kort tid. Ett unikt minne från vännerna till bruden/brudgummen som hon/han kan ha kvar och använda hela livet. Inga förkunskaper i silversmide behövs.

Tid: 3,5 timme

Max antal personer: ca 12, men det är något flexibelt

Pris: 2950 kr i grundpris, bruden/brudgummen inkluderad. Sedan 150 kr/person. I totalpriset ingår allt silver till brudens/brudgummens smycke, obegränsat material till enklare smycketillverkning till alla samt fika till alla.

Fika: kaffe/te, vatten/saft, chips, nötter, choklad, karameller, vindruvor, små kakor.
Ingen alkohol, men det går bra att ta med eget öl/vin och även smörgåsar.
Meddela om det finns allergier.

Betalning: kort, kontant eller faktura. Gärna hela totalsumman på ett kvitto.

© Anna Martinsson