ommig
omsmycken
mohippa
kurser
kopa
kontakt
facebook
Det här är kursen för dig som under en hel kväll eller en eftermiddag vill göra ett färdigt smycke från grunden i egen design. Tillsammans med några vänner, kolleger eller familjemedlemmar får du en inblick i silverhantverket och får prova på flera vanliga arbetsmoment. Du får arbeta i en professionell ateljé med samma verktyg som jag som yrkesverksam silversmed själv använder.

Du får göra ett valfritt smycke i mindre format: en ring; ett par örhängen eller manschettknappar; ett halshänge; en brosch eller ett litet armband. Du gör smycket i egen design från skiss till färdigt resultat.

Det är bra om du har förberett dig med en idé på vad du vill göra, men det kan hända att det känns svårt eftersom det inte är så lätt att veta vad som går att göra om man aldrig har provat silversmide förr. Det ordnar sig ändå i så fall. På plats finns inspirationsbilder och materialprov och jag hjälper till med idéer och visar vilka möjligheter och begränsningar som finns. Mallar i olika modeller finns att ta hjälp av.

Efter en liten stunds funderande och skissande får du börja med silverhantverket. Du får prova flera moment: såga, fila, hamra, stämpla, forma samt slipa och polera. Namn, datum, symboler och mönster kan stämplas in. Jag visar alla handgrepp och hjälper dig om det behövs. De allra flesta klarar själva att göra alla moment när de har sett hur det går till – undantaget lödning som kräver en hel del träning, men det hjälper jag till med.

Efter ett par timmar har ni tillverkat varsitt färdigt smycke som är helt unikt och personligt. Ni har fått en liten inblick i silverhantverket och är kanske förvånade över att det på så kort tid blev något så fint som är färdigt att ta med hem. Inga förkunskaper i silversmide behövs.

Tid: 4,5 timme

Antal deltagare: 3-6

Pris: 1250 kr/person. I priset ingår silver max 10 g samt fika. Silverkedjor finns att köpa till.

Fika: Kaffe/te, vatten/saft, chips, nötter, choklad, karameller, vindruvor, små kakor.
Om ni vill ha varsin smörgås gör jag gärna det.
Meddela om det finns allergier.

Betalning: Kort, kontant eller faktura.


© Anna Martinsson