ommig
omsmycken
mohippa
kurser
kopa
kontakt
facebook
Det här är en liten privat kurs i silversmide då du gör ett smycke till dig själv eller till någon du tycker om. Du får arbeta i en professionell ateljé med samma verktyg som jag som yrkesverksam silversmed själv använder.

Du får göra ett valfritt smycke i mindre format: en ring; ett par örhängen eller manschettknappar; ett halshänge; en brosch eller ett litet armband. Du gör smycket i egen design från skiss till färdigt resultat.

Det är bra om du har förberett dig med en idé på vad du vill göra, men det kan hända att det känns svårt eftersom det inte är så lätt att veta vad som går att göra om man aldrig har provat silversmide förr. Det ordnar sig ändå i så fall. På plats finns inspirationsbilder och materialprov och jag hjälper till med idéer och visar vilka möjligheter och begränsningar som finns. Mallar i olika modeller finns att ta hjälp av.

Efter en liten stunds funderande och skissande får du börja med silverhantverket. Du får prova flera moment: såga, fila, hamra, stämpla, forma samt slipa och polera. Namn, datum, symboler och mönster kan stämplas in. Jag visar alla handgrepp och hjälper dig om det behövs. De allra flesta klarar själva att göra alla moment när de har sett hur det går till – undantaget lödning som kräver en hel del träning, men det hjälper jag till med.

Efter ett par timmar har du tillverkat ett färdigt smycke som är helt unikt och personligt. Du har fått en liten inblick i silverhantverket och är kanske förvånad över att det på så kort tid blev något så fint som är färdigt att ta med hem. Inga förkunskaper i silversmide behövs.


Tid: 2 timmar

Antal deltagare: 1

Pris: 1650 kr. I priset ingår silver max 10 g samt silverkedja om du gör ett halshänge. Kaffe/te med något smått gott.

Betalning: Kort, kontant eller faktura. Ta med presentkort om du har ett sådant.


© Anna Martinsson