ommig
omsmycken
mohippa
kurser
kopa
kontakt
facebook
Tillsammans med en vän, kollega, partner eller syskon får du göra ett smycke till dig själv eller till någon du tycker om. Ni får arbeta i en professionell ateljé med samma verktyg som jag som yrkesverksam silversmed själv använder.

Ni får göra varsitt valfritt smycke i mindre format: en ring; ett par örhängen eller manschettknappar; ett halshänge; en brosch eller ett litet armband. Ni gör era smycken i egen design från skiss till färdigt resultat.

Det är bra om ni har förberett er med en idé på vad ni vill göra, men det kan hända att det känns svårt eftersom det inte är så lätt att veta vad som går att göra om man aldrig har provat silversmide förr. Det ordnar sig ändå i så fall. På plats finns inspirationsbilder och materialprov och jag hjälper till med idéer och visar vilka möjligheter och begränsningar som finns. Mallar i olika modeller finns att ta hjälp av.

Efter en liten stunds funderande och skissande får ni börja med silverhantverket. Ni får prova flera moment: såga, fila, hamra, stämpla, forma samt slipa och polera. Namn, datum, symboler och mönster kan stämplas in. Jag visar alla handgrepp och hjälper till om det behövs. De allra flesta klarar själva att göra alla moment när de har sett hur det går till – undantaget lödning som kräver en hel del träning, men det hjälper jag till med.

Efter ett par timmar har ni tillverkat varsitt färdigt smycke som är helt unikt och personligt. Ni har fått en liten inblick i silverhantverket och är kanske förvånade över att det på så kort tid blev något så fint som är färdigt att ta med hem. Inga förkunskaper i silversmide behövs.


Tid: 3 timme

Antal deltagare: 2

Pris: 1250 kr/person. I priset ingår silver max 10 g till var och en. Silverkedjor finns att köpa. Kaffe/te med något smått gott.

Betalning: Kort, kontant eller faktura. Ta med presentkort om ni har ett sådant.


© Anna Martinsson