ommig
omsmycken
mohippa
kurser
kopa
kontakt
facebook
Det här är en kurs för dig som vill lära dig att göra smycken mera självständigt och fördjupa dig lite mer i silverhantverket.

Du får arbeta i en professionell ateljé med samma verktyg som jag som yrkesverksam silversmed använder. Du får personlig handledning i alla moment.

Du får göra smycken i egen design från skiss till färdigt resultat. Det kan bli t ex: halssmycke, armsmycke, ring, örhängen, manschettknappar, brosch - allt inom ramen för vad som är genomförbart i min verkstad tekniskt och tidsmässigt. Hur mycket det blir beror helt på vad du väljer att göra och hur du arbetar. Silversmide är ett tidskrävande arbete, så det är vettigt att börja i liten skala. Jag hjälper såklart till med vägledning i detta.

Bestick, skålar och andra större objekt går inte att göra i min verkstad. Vi gör heller inte infattningar. Har du något eget material som du vill använda i ett smycke får du gärna ta med det. Resultatet kan bli både vackert och oväntat. Basmaterialet vi arbetar med är dock silver. Utgångspunkten är plåt eller tråd av silver i olika dimensioner.

Under en kurs får du lära dig följande moment:
- Mäta dimensioner och räkna ut materialåtgång till t ex en ring
- Såga och fila
- Borra med pelarborr och handborr
- Hamra/smida
- Stämpla in text och mönster
- Slipa/polera
- Löda
- Etsa

Lödning är ett svårt moment som kräver mycket träning. Under denna lilla kurs kommer du inte hinna bli fullfjädrad, men du får träna på det ett antal gånger. Alla detaljer och öglor i ett handgjort smycke är pålödda för hand och nu får du bland annat lära dig hur detta görs.

Etsning är en spännande teknik som ger stora möjligheter att skapa mönster, bilder och text, t ex ett monogram, i ytan på silvret. Delar av ytan isoleras med lack eller tejp. Mönstret/bilden/texten ristas fram i lacket och hela objektet läggs i en syra som etsar (fräter bort metall) i de delar som är oisolerade. När lacket/tejpen avlägsnas framträder mönstret som en fördjupning eller upphöjning i ytan.

När kursen är slut har du gjort flera smycken eller kanske bara ett enda men mera arbetat silversmycke som du får med dig hem. Du har fått träna på och lära dig flertalet grundläggande moment i silversmide. Du har fått en ordentlig inblick i silversmidesarbetet som troligen gör att du kommer att se på hantverk med andra ögon i framtiden. Kanske har du upptäckt en ny förmåga hos dig själv. Inga förkunskaper i silversmide behövs.


Tid: 4 x 3 timmar.

Antal deltagare: 3-6. Ni är en grupp vänner eller t ex kolleger som bokar kursen tillsammans.

Pris: Kursavgift 2450 kr/person. I priset ingår kostnad för kursen samt fika. Silver tillkommer, pris ca 10 kr/g med reservation för prisförändringar.
Betalning av kursavgiften ska ske i förskott till Silversmed Anna Martinsson, PG 1954851 – 0.

Bokning: Telefon 070 3605617 eller mail info@annamartinsson.se

Jag kan ta emot er vilken dag eller tid som helst enligt överenskommelse.
Kurstillfällena måste inte äga rum på samma tid eller veckodag varje gång – det går att anpassa till vad som passar just er grupp. Kontakta mig med era önskemål så hjälper jag er.

Meddela ändringar av bokningen samt avbokning så fort som möjligt.


Missat kurstillfälle:
Kan tas igen en annan dag enligt överenskommelse.

Fika: Kaffe/te, saft/vatten och lite smått gott.
Meddela om det finns allergier.© Anna Martinsson