ommig
omsmycken
mohippa
kurser
kopa
kontakt
facebook
Den här kursen passar dig som tillsammans med några vänner, kolleger eller familjemedlemmar vill få en snabb glimt av silverhantverket. Du får arbeta i en professionell ateljé med samma verktyg som jag som yrkesverksam silversmed själv använder.

Kort tid gör att möjligheterna blir lite begränsade. Du får välja mellan två typer av smycken i mindre format där materialet är något förberett. Men trots begränsningarna kommer inte ett smycke bli ett annat likt, inte ens om ni alla väljer samma mall att jobba utifrån.


Välj mellan att göra:

Ring typ slät. Förberedda ringämnen i några olika bredder och tjocklekar finns. Ringen kan bearbetas på valfritt sätt, t ex kan text, symboler och mönster stämplas in och ytan hamras.

eller

Halshänge eller pin (brosch med enkelt pinstift på baksidan). Ur en silverbricka ca 3x3 cm sågar du ut en form i egen valfri design. Till din hjälp finns på plats färdiga mallar i många olika former.

Efter en presentation av arbetsgången och en liten stunds funderande och skissande får ni börja med silverhantverket. Ni får prova flera moment: såga, fila, hamra, stämpla, forma samt slipa och polera. Namn, datum, symboler och mönster kan stämplas in. Jag visar alla handgrepp och hjälper till om det behövs. De allra flesta klarar själva att göra alla moment när de har sett hur det går till – undantaget lödning som kräver en hel del träning, men det hjälper jag till med.

Efter ett par timmar har ni tillverkat varsitt färdigt smycke som är helt unikt och personligt. Ni har fått en liten inblick i silverhantverket och är kanske förvånade över att det på så kort tid blev något så fint som är färdigt att ta med hem. Inga förkunskaper i silversmide behövs.


Tid: 3,5 timme

Antal deltagare: 3-6

Pris: 950 kr/person. I priset ingår silver max 10 g samt fika. Silverkedjor finns att köpa till.

Fika: Kaffe/te, vatten/saft, chips, nötter, choklad, karameller, vindruvor, små kakor.
Om ni kommer direkt från jobbet gör jag gärna varsin smörgås.
Meddela om det finns allergier.

Betalning: Kort, kontant eller faktura.


© Anna Martinsson