ommig
omsmycken
mohippa
kurser
kopa
kontakt
facebookBildgalleri kort evenemang

Bruden/brudgummen silverhantverkar och gör ett smycke i silver: hänge, örhängen, ring, manschettknappar eller armband. Resten av gruppen gör smycken med pärlor och smyckedelar.
Det kan bli örhängen, armband, ringar, halsband mm - något att få med sig och ha kvar som minne. Men framförallt är det något roligt att göra samtidigt som man umgås.

Så här går det till:
Efter välkomstord och att jag presenterat eventet tar vi en liten stund till att komma på plats. Silversmidet är ju en överraskning för er brud/brudgum som nu plötsligt ska ta fram sin kreativa ådra. Men det brukar gå utmärkt bra. Ni är ju många vänner som finns med och kan komma med idéer och ge support och smakråd. På plats finns också en pärm med inspirationsbilder, och jag själv hjälper såklart till.

Efter ca 20 minuter brukar själva tillverkningen av smycket kunna börja, ofta med att skissa lite och rita en mall på papper. Sedan följer flera moment som att såga, fila, hamra, stämpla, forma, samt slipa och polera. Någon lödning brukar det också bli. Namn, datum, symboler och mönster kan stämplas in. Jag visar alla handgrepp och hjälper till när det behövs, men de allra flesta klarar själva att göra alla moment när de har sett hur det går till. Undantaget är lödning som kräver en hel del träning, men det hjälper jag till med.

Samtidigt som er brud/brudgum gör sitt smycke kan resten av er i sällskapet göra halsband, ringar, fotlänkar, örhängen och armband med alla pärlor, trådar och smyckedelar jag erbjuder. Det här kan vara så uppslukande att man glömmer att hålla koll på vad bruden/brudgummen gör. Troligen har ni också fullt upp med att fika, skåla och umgås med varandra.

När två timmar har gått har er brud/brudgum med egna händer tillverkat ett färdigt smycke i silver. Smycket blir ett minne från er dag tillsammans att ha kvar och använda hela livet. Det kan också bli en kärleksfullt tillverkad morgongåva till den blivande partnern. Kanske har dessutom en dröm om att få prova på silversmide gått i uppfyllelse. Inga förkunskaper i silversmide behövs.

Tid: 2 timmar

Max antal personer: flexibelt, men med drygt 15 personer börjar det bli trångt i lokalen. Som mest har det varit 20 personer hos mig.

Pris: 1950 kr i grundpris. I det ingår silver max 10 g till brudens/brudgummens smycke samt en enklare silverkedja till halshänge. Sedan 150 kr/person som gör enklare smycken med pärlor och smyckedelar, fast pris och obegränsad tillgång. Fika till alla.

Fika: kaffe/te, vatten/saft, chips, nötter, choklad, karameller, vindruvor, små kakor. Ingen alkohol, men det går bra att ta med eget öl/vin och även smörgåsar.
Meddela om det finns allergier.

Betalning: kort, kontant eller faktura. Gärna hela totalsumman på ett kvitto.

© Anna Martinsson